מעדני גורמה מציגים: 4 סוגי בשר לעל האש שאתם חייבים להכיר

על האש, מסורת נצחית האהובה על חובבי הבשר בארץ וברחבי העולם, מביאה איתה את אומנות צליית הבשר לשלמות מוחלטת. אבל, כדי שהוא יהיה מוצלח, הבחירה של הבשר היא בעלת חשיבות עליונה. לא כל סוגי הבשרים מתאימים לצלייה על אש גלויה. במאמר מקיף זה, נבחן ארבעה נתחי בשר מומלצים ביותר שישאירו אתכם עם טעם לעוד. מהטעם העשיר של סטייק צלע קלאסי ועד לבריסקט הרך, אנחנו נכסה הכול.

ארבעה נתחי בשר מומלצים לעל האש

  • סטייק צלעות: סטייק הצלע הוא האהוב הקלאסי בקרב חובבי על האש מסיבה טובה. בשר זה, שנחתך מאזור הצלעות של הפרה, מתהדר בפרופיל טעם עשיר ובמרקם רך. הצלע מבטיחה שהבשר יישאר עסיסי לאורך כל תהליך הצלייה. כאשר הוא נצרב לשלמות, הקרום המקורמל של הצלע מוסיף שכבה נוספת של טעם שתשאיר לכם חשק לעוד.

 

 

  • בריסקט: בריסקט, הלוא הוא חזה בקר, הוא גולת הכותרת של נתחי הברביקיו וידוע בטעמו וברכותו. חתיכת בשר קשוחה זו, שמקורה באזור החזה של הפרה, הופכת רכה להפליא כאשר היא מבושלת לאט על אש נמוכה. המפתח להשגת בריסקט מושלם טמון בסבלנות ובזהירות שננקטת בתהליך הצלייה. התוצאה היא חוויה מענגת, מעושנת ונמסה בפה שחובבי על האש מוקירים.
  • ירכי עוף: כשמדובר בעוף על הגריל, ירכי העוף שולטות. בניגוד לחזה עוף, שיכול להתייבש בקלות, הירכיים מציעות אופציה עסיסית ומלאת טעם לאוהבי על האש. תכולת השומן הגבוהה יותר של הבשר הכהה שומרת על לחות העוף ומספקת תהליך בישול מתאים יותר. בין אם הן מושרות במרינדה או מתובלות בתבלינים פשוטים, ירכי עוף מספקות טעם שבטוח ירשים אתכם.
  • צלעות טלה: צלעות טלה הן מאכל אהוד ביותר בקרב אוהבי על האש. הצלעות העסיסיות והבשרניות הללו מציעות טעם בשרני עשיר שמתעצם כאשר הן צלויות בצורה מושלמת. תכולת השומן הגבוהה שומרת על הבשר רך ולח, והתוצאה היא חוויית על האש משביעה באמת.

טיפים להשגת שלמות בעל האש

  • הכנה היא המפתח: לפני שאתם מדליקים את האש ודאו שהבשר שלכם בטמפרטורת החדר ומתובל לפי טעמכם. כאשר אתם מאפשרים לבשר לשבת בטמפרטורת החדר זמן מה לפני הצלייה אתם מאפשרים בישול אחיד ומשפרים את ספיגת הטעמים של הבשר. נוסף על כך, הכינו את הבית כך שירשים את האורחים ויהיה נוח ומזמין.
  • חום נמוך לנתחים קשים: נתחי בשר קשים יותר, כמו בריסקט, דורשים חום איטי ועדין כדי לפרק את החומרים ולהפוך את השומן. הגדירו את הגריל שלכם לחום נמוך כדי להשיג תוצאות רכות ועסיסיות.
  • תקופת מנוחה: ברגע שהבשר יורד מהגריל, תנו לו לנוח כמה דקות לפני החיתוך או ההגשה. זה מאפשר למיצים להיספג בבשר מחדש, ומבטיח טעמים עשירים ורכים.
  • התנסו במרינדות: בעוד שהטעם הטבעי של בשר איכותי הוא מעולה, גם רק עם תיבול פשוט של מלח ופלפל, אל תחששו להתנסות במרינדות ובתבלינים כדי להוסיף פרופילי טעם חדשים לבשרים שלכם.
  • בחירת הנתחים: אחד מהדברים החשובים ביותר הוא לקנות נתח קצבים איכותי מקצבייה ידועה ומוכרת, כמו מעדני גורמה. כך תוכלו להבטיח שלעל האש שאתם עושים יש את נקודת הפתיחה הטובה ביותר.

לסיכום

עולם העל האש מציע מגוון מפתה של אפשרויות לכל חיך, אבל בחירת נתחי הבשר הנכונים היא שעושה את כל ההבדל. מסטייק הצלעות הלוהט עם הקרום המקורמל ועד הבריסקט הנערץ שדורש סבלנות ומיומנות, הנתחים המומלצים האלה מבטיחים חוויה קולינרית שאין כמותה. אל תשכחו את ירכי העוף המציעות עסיסיות ורבגוניות, ואת צלעות הטלה השומניות, תענוג עסיסי שמחכה להתגלות. בין אם אתם מאסטרים מנוסים בגריל או מתחילים שרוצים להרשים, הנתחים האלה ישדרגו את יכולות העל האש שלכם ויבטיחו שתרשימו את האורחים. זכרו, הכנה, טכניקות צלייה והתנסות בטעמים יכולים להפוך התכנסויות רגילות לסעודות בלתי נשכחות.

מאמרים אחרונים

הדמיית שיער: למי זה מתאים?

סובלים מנשירת שיער משמעותית? מעוניינים לשמור על בריאות שיערכם ולמנוע בעיות עתידיות? אתם לא לבד! אנשים רבים סובלים מנשירת שיער ומהתקרחות וכתוצאה מכך, גם מחוסר

נגישות